1 Magnus Alm

Jag är 39 år och bor i Skurup med sambo och två barn i Skurups skolverksamhet. Jag är ordförande i Kommunstyrelsen. I grunden är jag byggnadsarbetare, nu tjänstledig från min ombudsmannatjänst i fackförbundet Byggnads.

Jag har ända sedan jag förstod fackets uppgift att företräda medlemmarna mot arbetsgivaren engagerat mig i politiska frågor. Därav ser jag kommunens personal som vår viktigaste resurs och jag kommer alltid ha deras bästa för ögonen.

Politik handlar för mig om att vanligt folk även måste ha en stark röst som kan påverka även utanför arbetet. Vanligt folk har barn på förskola och skola. Har föräldrar med omsorgsbehov. Vill ha en bra pension att leva på när det är dags. Vill att ens barn har en bostad att flytta hemifrån till. Allt detta är politiska frågor och de innehållet en tydlig konflikt mellan arbetaren och kapitalet.

Jag har och kommer alltid i mitt politiska engagemang slåss för att fördelningen av våra gemensamma tillgångar, den löntagarna sliter för 8 timmar om dagen, fördelas mer till löntagarna än till kapitalet.

  • Ökad jämlikhet måste alltid gå före att de rika blir rikare!